Kunskap är aldrig tung att bära

Vi utbildar

Civilförsvarsförbundet Västra Östergötland ökar ditt riskmedvetande. På våra kurser lär du dig klara olyckor och krislägen, så som längre elavbrott, förorenat dricksvatten, en längre tids isolering och nödsituationer utomhus. Varje hushåll bör göra sin egen risk- och sårbarhetsanalys. Ju mer du vet om sådant som kan inträffa desto lättare är det att undvika att bli ett offer.

Vi informerar

Vi ger dig också tips och råd om säkerhet i vardagen. Är du bra förberedd när allt är som vanligt så klarar du även kriser bättre. Mycket kan förebyggas med enkla medel som du får veta mer om via våra kurser.

Vi hjälper

Frivilliga Resursgruppen (FRG) finns som extra resurs vid olyckor och kriser i samhället.

Som stöd till samhället har vi resursregistret MAX som ger snabba svar på vilka kompetenser och vilken materiel som finns att använda på en ort vid en kris.

Vi vill att det ska finnas minst en hjärtstartare tillgänglig på platser där många människor rör sig och där avstånden är för långa vid ett hjärtstopp, så därför arbetar vi ständigt med att utöka antalet hjärtstartare i de fem kommuner där vi verkar; alltså Mjölby, Boxholm, Ödeshög, Vadstena och Motala. Här i Sveriges Hjärtstartarregister (som Civilförsvarsförbundet var med och startade), kan du se var din närmaste hjärtstartare är placerad.
 
KOM IHÅG att ju mer du är förberedd och ju mer du kan om hot och risker, desto bättre klarar du dig – både som individ och tillsammans med dem som kan mindre än du.

Civilförsvarsförbundet Västra Östergötland

Postadressc/o Björn Ekedahl, Maskrosgränd 6, 595 54 Mjölby