Riskmedvetenhet är vårt mål

Civilförsvarsförbundet Västra Östergötland organiserar och utbildar riskmedvetna, engagerade och ansvarstagande medborgare i de fem kommunerna i västra länsdelen; Mjölby, Boxholm, Ödeshög, Vadstena och Motala.

Vi är en frivillig ideell förening – en del av det svenska riksförbundet som varit verksamt ända sedan 1937 – och vårt uppdrag är att öka medborgarnas säkerhet både till vardags och vid kriser i samhället. Detta gör vi genom att erbjuda:

  • information till kommunernas medborgare.
  • målgruppsanpassade kurser i hur man själv förebygger, förbereder och hanterar utsatta lägen.
  • kurser i första hjälpen, hjärt-lungräddning, krisstöd med mera.
  • information om och utplacering av hjärtstartare utanför sjukvården för ett hjärtsäkrare Sverige.

Det största uppdraget för oss här på den västra östgötakanten är att rekrytera, organisera, utbilda, och tillhandahålla en ständigt gripbar frivillig förstärkningsresurser: Frivilliga resursgruppen Västra Östergötland (FRG). Cirka 70 män och kvinnor i alla åldrar och med ett imponerande kompetens- och kunskapsregister. Läs mer här.

Som medlem i Civilförsvarsförbundet Västra Östergötland får du möjlighet till personlig utveckling och utökad kompetens. Det är också ett uttryck för att du är en samhälleligt ansvarstagande person – och genom att hjälpa varandra hjälper vi oss själva.

Vår verksamhet vilar på vår värdegrund om bland annat ansvarstagande och respekt för varandra. Alla kan vara med och bidra på olika sätt; oavsett kön, ålder, etnisk bakgrund med mera.

Läs mer om Frivilliga Resursgruppen här

Civilförsvarsförbundet Västra Östergötland

Postadressc/o Björn Ekedahl, Maskrosgränd 6, 595 54 Mjölby